flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

11 років за умисне вбивство, - вирок суду

25 вересня 2020, 09:45

Корольовський районний суд міста Житомира визнав винним 70-річного чоловіка, який скоїв вбивство своєї дружини. За вчинення кримінального правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 115 Кримінального кодексу України, суд призначив покарання у виді 11 років позбавлення волі. Також обвинуваченому продовжено запобіжний захід у виді тримання під вартою.

У ході судового розгляду стало відомо, що влітку минулого року між подружжям почалася сварка, яка завершилась вбивством. Чоловік молотком наніс 15 ударів дружині по голові.

Обвинувачений В. винним себе у вчиненні злочину визнав частково та в судовому засіданні розповів, що в той день приїхав з Києва і просив у дружини гроші на лікування та їсти, вона відмовила, та вдарила його ззаду гумовим молотком по голові, після чого він вихопив молоток із її рук, а далі нічого не пам'ятає, тільки бачив що дружина лежить на підлозі. І того, навіщо і як вдарив ножем себе в живіт, теж сказав, що не пам’ятає. Прийшов до тями лише у лікарні.

Дочка загиблої в суді розповіла, що її вітчим і мати іноді мали конфлікти через різні побутові проблеми. Розповіла також, що вітчима, після перенесеного ним інсульту, її мама, та уся сім’я доглядали й допомагали йому і не думали, що таке може статися.

Розглянувши вказане провадження у межах висунутого обвинувачення, дослідивши докази у справі в заявленому сторонами обсязі, заслухавши пояснення обвинуваченого, суд дійшов висновку, що винуватість чоловіка доведена. Суд прийшов до переконання, що виправлення та перевиховання обвинуваченого В. без ізоляції від суспільства є неможливим, а тому призначив йому покарання у виді позбавлення волі.

Також, судом задоволено цивільні позови дочки та сина вбитої жінки в розмірі 300000 грн моральної шкоди кожному та матеріальну шкоду в розмірі 6830 грн 17 коп.

До набрання вироком законної сили, суд продовжив обвинуваченому запобіжний захід у виді тримання під вартою, а саме до 22 листопада 2020 року.

Пресслужба