flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судом винесено вирок 66-річному чоловіку за незаконне носіння холодної зброї

27 серпня 2020, 09:29

Житомирянин обвинувачувався за частиною 2, статті 263 Кримінального кодексу України (носіння, виготовлення, ремонт або збут кинджалів, фінських ножів, кастетів чи іншої холодної зброї без передбаченого законом дозволу). Санкція статті передбачає покарання штрафом до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк від 120 до 240 годин, або арештом на строк від 3 до 6 місяців, або обмеженням волі на строк від 2 до 5 років, або позбавленням волі на строк до 3 років.
У травні на адресу суду надійшов обвинувальний акт про те, що обвинувачений Б., знаючи, що не має відповідного дозволу, незаконно носив ніж, який виготовлений саморобним способом та є холодною зброєю - ножем мисливським загального призначення. Ніж возив із собою у машині на передньому сидінні. Знахідку знайшли поліціянти в ході обшуку автомобіля чоловіка.
У процесі судового розгляду між прокурором та підозрюваним Б. укладено угоду про визнання винуватості, відповідно до вимог статті 472 Кримінального процесуального кодексу України (зміст угоди про визнання винуватості).
Обвинувачений визнав свою вину. Також вказаною угодою визначено покарання, яке повинен понести Б., у виді штрафу в розмірі 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, у сумі 850 грн.
Також судом з обвинуваченого стягнуто судові витрати у кримінальному провадженні на залучення експерта, в сумі 1099 грн 07 копійок на користь держави.

 

Пресслужба суду