flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Вирок суду щодо інтернет-шахрая

12 червня 2020, 12:42

Обвинувальний вирок суду поставив крапку у «кар’єрі» інтернет-шахрая. Зловмисник встиг обдурити десятьох осіб, які через нього втратили різні суми коштів.

Вироком Корольовського районного суду м. Житомира П. визнано винним у вчиненні злочину, передбаченого частиною 3 статті 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України.

Люди вважали, що платять за дитячі біговели та велосипеди, які чоловік пропонував купити через різні інтернет-ресурси. Умовою продажу була попередня оплата на банківську картку продавця. Насправді виконувати зобов’язання чоловік не збирався, а гроші привласнював.

У ході судового розгляду обвинувачений П. вину у вчиненні інкримінованого злочину визнав повністю по кожному епізоду пред’явленого обвинувачення.

Суд врахував щире каяття і призначив покарання із випробувальним терміном. Так, судом визнано винуватим житомирянина у вчиненні злочину, передбаченого частиною 3 статті 190 Кримінального кодексу України та призначив покарання на 4 роки позбавлення волі.

На підставі статті 75 Кримінального кодексу України призначено покарання із випробуванням встановивши іспитовий строк на 1 рік 6 місяців.

Якщо протягом цього часу він не вчинить нового злочину і виконає покладені на нього обов'язки (періодично з'являтись для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації; повідомляти уповноважений орган із питань пробації про зміну місця проживання та роботи) - то призначене покарання відбувати не буде.

Прессекретар