flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Десять років без водійських прав та 40800 грн штрафу за п’яне кермування

10 червня 2020, 10:50

Суд прийняв рішення залишити громадянина на десять років без водійських прав та сплатити 40800 грн штрафу за чергове п’яне кермування авто.

Вранці першого квітня, 38-річний громадянин керував автомобілем «ВАЗ 2103» з ознаками алкогольного сп’яніння, що підтверджувалось запахом алкоголю із порожнини рота, порушенням мови, порушенням координації рухів. Правопорушник  від проходження огляду на стан алкогольного сп’яніння у встановленому законом порядку водій відмовився у присутності двох свідків.

Оскільки таке правопорушення водій вчинив втретє за рік, то суд визнав його винним у вчиненні правопорушення, передбаченого частиною 3 статті 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення  та наклав  на нього стягнення у виді штрафу в сумі 40 800 гривень із позбавленням права керування транспортними засобами строком на 10 років.

У судове засідання правопорушник не з’явився, хоча був повідомлений судовою повісткою про час та місце розгляду справи, а також судові виклик неодноразово публікувалися на офіційному сайті суду.

Статтею 268 КУпАП передбачений вичерпний перелік статей при розгляді справ за якими присутність особи, яка притягується до адміністративної відповідальності, є обов’язковою. Категорія справ за ст. 130 КУпАП до вказаного переліку не входить, а тому присутність особи, яка притягується до адміністративної відповідальності за даною статтею у судовому засіданні не є обов’язковою.

Окрім штрафу правопорушник сплатить на користь держави судовий збір у сумі 420  грн 40 коп.

Прессекретар