flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Обрано запобіжний захід підозрюваним в умисному вбивстві

30 березня 2020, 13:55

Сьогодні, Корольовським районним судом міста Житомира розглянуто клопотання щодо застосування запобіжних заходів  двом особам, підозрюваним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого пунктами 6, 12 частиною 2 статті 115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство).

Санкція пункту 6, 12 частини 2 статті 115 Кримінального кодексу України – умисне вбивство, карається позбавленням волі на строк від десяти до п'ятнадцяти років або довічним позбавленням волі, з конфіскацією майна у випадку, передбаченому пунктом 6 частини 2 цієї статті.

Ухвалами Корольовського районного суду міста Житомира клопотання слідчих задоволено та обом молодикам застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без визначення розміру застави строком на 60 діб.

За інформацією слідства, неповнолітній житомирянин, спільно із своїм 19-річним приятелем, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння та маючи злочинний умисел, спрямований на заволодіння чужим майном із корисливих мотивів, вчинили умисне вбивство 19-річного житомирянина. Підозрювані, завдавши потерпілому ножових поранень, заволоділи його верхнім одягом – курткою, светром, кросівками, а також мобільним телефоном та кишеньковими грошима. Від отриманих ножових поранень потерпілий помер.

За результатами повного та всебічного судового розгляду, слідчі судді задовольнили клопотання та застосували відносно підозрюваних запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без визначення розміру застави строком на 60 діб.

Консультант суду (із забезпечення зв'язків із ЗМІ)