flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До уваги відвідувачів суду. COVID-19

17 березня 2020, 10:11

З 12 березня до 03 квітня 2020 року в Україні введено карантин через спалах у світі коронавірусу. Таке рішення було прийнято на засіданні Кабінету Міністрів України у середу, 11 березня 2020 ПОСТАНОВОЮ № 211 «Про запобігання поширення на території України коронавірусу COVID-19».
Шановні громадяни, з метою попередження інфекційних захворювань, у тому числі викликаних коронавірусною інфекцією COVID -19, звертаємося до Вас із проханням, якщо у Вас є ознаки гострої респіраторної хвороби або якщо Ви (чи члени Вашої сім’ї) протягом останніх трьох тижнів повернулись із-за кордону – утримайтеся від візиту до суду та не наражайте на небезпеку інших громадян.


Рекомендуємо учасникам процесів:


- відмовитись від участі у судових засіданнях, якщо слухання не передбачають обов’язкової присутності учасників сторін;
- всі документи (позовні заяви, скарги, відзиви, пояснення, клопотання тощо) надавати суду в електронному вигляді на електронну адресу суду, через особистий кабінет в системі «Електронний суд», поштою або факсом;
- в один із вищезазначених способів подати до суду заяви про розгляд справ у їхній відсутності за наявними у справі матеріалами, або відкласти судове засідання на час карантину.

Запевняємо, що працівники суду та судді з розумінням відноситимуться до таких заяв та вживатимуть усіх заходів для їх швидкого опрацювання та передавання відповідному судді.

Окрім того звертаємо увагу громадян, що відповідно до звернення Голови Ради суддів України на період введеного карантину в Україні (до 03 квітня 2020 року) припинено проведення особистого прийому громадян керівництвом суду.

Не забувайте, що відповідно до вимог цивільного процесуального законодавства, учасник справи має право заявити клопотання про розгляд справи за його відсутності. Таку заяву Ви знайдете на нашому сайті в розділі «Інше»-ЗРАЗКИ заяв. https://kl.zt.court.gov.ua/sud0609/examples/

 

 Звернення Голови Ради суддів України Б. Моніча