flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Засуджено 25-річного чоловіка за крадіжку жіночих шуб

10 січня 2020, 12:11

Вироком Корольовського районного суду м. Житомира від 03 січня 2020 року П. визнано винним у вчиненні злочину, передбаченого частиною 4 статті 185 Кримінального кодексу України.

Запобіжний захід у вигляді застави в розмірі 96 050 грн залишено без змін до набрання вироком законної сили.

Стягнуто з обвинуваченого на користь держави витрати за проведення судово - трасологічної експертизи в розмірі 1884 грн 12 коп.

Для інформації: Обвинувачений викрав 16 жіночих шуб з місцевого магазину, чим завдав власнику матеріальну шкоду на загальну суму 516 800 грн (що відповідно до статті 185 Кримінального кодексу України відноситься до великих розмірів, що перевищує 250 і більше разів неоподаткований мінімум доходів громадян на момент вчинення злочину).

Допитаний в судовому засіданні обвинувачений свою вину  у вчиненні даного злочину визнав повністю. У вчиненому щиро розкаюється, жалкує про свої дії.

Обираючи вид та міру покарання, суд врахував ступінь тяжкості вчиненого злочину, що відноситься до категорії тяжкого, особу обвинуваченого та обставини, що пом`якшують і обтяжують його відповідальність.

Санкція частини 4 статті 185 Кримінального кодексу України  передбачає позбавленням волі на строк від п'яти до восьми років.

Судом ухвалено вирок, яким П. засуджено до 5 років позбавлення волі.

На підставі статей 75, 76 Кримінального кодексу України чоловіку встановили іспитовий строк – 3 роки. Якщо протягом цього часу він не вчинить нового злочину і виконає покладені на нього обов'язки (періодично з'являтись для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації; повідомляти уповноважений орган із питань пробації про зміну місця проживання та роботи) - то призначене покарання відбувати не буде.

Консультант суду(із забезпечення зв'язків із ЗМІ)