flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Взяв в оренду SONY PlayStation і не хотів повертати, - вирок суду

10 грудня 2019, 14:04

Корольовським районним судом м. Житомира визнаний винуватим громадянин О. у скоєнні злочину, передбаченого  частиною 1 статті 190 Кримінального кодексу України (заволодіння чужим майном або придбання права на майно шляхом обману чи зловживання довірою (шахрайство).

Встановлено, що за допомогою акаунту в соціальній мережі «Інстаграм» громадянин О. знайшов оголошення щодо надання в оренду ігрової приставки SONY PlayStation 4.

У хлопця виникло бажання заволодіти чужим майном шляхом обману. Так, він  телефоном домовився про зустріч із автором оголошення, на якій попросив ігрову приставку SONY PlayStation 4 в оренду, запевнивши, що після закінчення строку оренди, поверне ігрову приставку.

Проте хлопець здав її до ломбарду ПТ «Ломбард «Заставно-кредитний дім».

Такі дії житомирянина кваліфіковано умисними діями, які виразились у заволодінні чужим майном шляхом обману (шахрайство), кримінальне правопорушення, передбачене частиною 1 статті 190 Кримінального Кодексу України.

У ході розгляду справи між обвинуваченим і потерпілим укладено угоду про примирення. Згідно угоди обвинувачений визнав свою вину та відшкодував спричинену шкоду.

З урахуванням всіх доказів, суд затвердив угоду про примирення між обвинуваченим та потерпілим. Визнав винним 20-річного хлопця у вчиненні злочину та призначив покарання у виді штрафу, що складає 850 гривень.

Крім того, з обвинуваченого стягнуто на користь держави процесуальні витрати в розмірі 628, 04 грн.

На вирок протягом 30 днів із дня проголошення може бути подана апеляційна скарга.

Консультант суду (із забезпечення зв’язків із ЗМІ)