flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

20400 грн штрафу і 3 роки без водійських прав – рішення суду щодо правопорушника

23 вересня 2019, 14:06

20400 грн штрафу з позбавленням права керування транспортними засобами на 3 роки. Таку постанову виніс Корольовський районний суд м. Житомира щодо 46-річного мешканця Житомира. Чоловіка визнали винним за частиною 2 статті 130, Кодексу України про адміністративні правопорушення - керування транспортним засобом в стані алкогольного сп'яніння, вчинене особою, яка повторно протягом року піддавалася адміністративному стягненню за цією статтею.

Чоловіка уже притягували до відповідальності за відмову від проходження огляду на стан сп’яніння. Цьогоріч у квітні поліцейські знову склали на нього протокол. У присутності двох свідків чоловік відмовився продути драгер на місці зупинки, також відмовився від проходження такого огляду в умовах медичного закладу. Мотивував тим, що за півтори години до моменту зупинки його транспортного засобу випив 100 грамів горілки.

Суд врахував обставини справи, характер правопорушення, особу правопорушника, та застосував до порушника адміністративне стягнення у виді штрафу, з позбавленням права керування транспортними засобами.

 

Консультант суду (із забезпечення зв’язків із ЗМІ)