flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Реалізація права виборця

05 квітня 2019, 10:32

   31 березня відбулися чергові вибори Президента України, тому підведемо підсумки роботи Корольовського районного суду м. Житомира у цей період.

   Нагадаємо, для реалізації своїх виборчих прав, громадяни могли звернутися до загального місцевого суду як адміністративного. Так, на підставі вимог КАС України, компетенції ч. 2 ст. 274, до Корольовсього районного суду м. Житомира у період із 26.03.2019 по 31.03.2019 року подано 13 адміністративних заяв щодо категорії справ – уточнення списків виборців.

   За результатами розгляду, Корольовським районним судом м. Житомира ухвалено 7 рішень, якими адміністартивні позови задоволено повністю, на підставі яких позивачі були включені до списків виборців і використали своє виборче право. Судом постановлено 4 ухвали про залишення позовної заяви без розгляду через недотримання строків звернення до суду. Ухвалено 2 рішення про відмову у задоволенні позовних вимог через не надання позивачами жодних доказів в обґрунтування власних поглядів викладених в обставинах справи.

   У цей період та короткі строки задля здійснення правосуддя судді та працівники апарату працювали злагоджено та ефективно, із дотриманням строків розгляду та у спосіб передбачений чинним законодавством.

 

 

Консультант суду ( із забезпечення зв’язків із ЗМІ)