flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

XV черговий з'їзд суддів України розпочав свою роботу

07 березня 2018, 11:36

       5 березня 2018 року у м.Києві розпочав свою роботу XV черговий з'їзд суддів України. Відкриваючи з'їзд Голова Ради суддів України Валентина Сімоненко повідомила, що зареєстровано 300 делегатів. 

        Делегатом від Корольовського районного суду м.Житомира обрано Шимон Людмилу Сергіївну.

      Голова РСУ Валентина Сімоненко зачитала привітання Президента, який наголосив, що завдяки проведенню судової реформи вперше в історії України політичні органи позбавлені важелів впливу на судову систему. "Вища кваліфікаційна комісія суддів, Вища рада правосуддя та Рада суддів України тепер відіграють головну, а не декоративну роль", - зазначається у зверненні до з'їзду. Очільниця органу суддівського самоврядування й від свого імені привітала делегатів та побажала їм плідної роботи. 

     Головуючим на з'їзді суддів обрано суддю Житомирського апеляційного адміністративного суду Богдана Моніча, секретарем - суддю Деснянського районного суду міста Києва Олену Журавську.

      Делегати XV з'їзду суддів України прийняли рішення, у час підготовки бюлетнів для голосування за кандидатів до РСУ та ВККСУ, заслухати звіт Голови РСУ Валентини Сімоненко. Звіт стосувався роботи нинішнього складу Ради, обраної ХІІІ черговим з’їздом суддів України 24 листопада 2015 року у складі 33 осіб.

      Валентина Сімоненко переконана, що покращення ставлення до судової гілки влади з боку громадян та відстоювання інтересів суддів всерединні суддівської спільноти, це реальна робота найбільш активних членів Ради суддів України. Звертаючись до делегатів з'їзду вона попросила "зберегти "золотий фонд" Ради і проголосувати за кандидатів, які реально працюватимуть на захист суддів та розвиток суддівського самоврядування".

      На завершення звіту Валентина Сімоненко відповіла на питання делегатів з'їзду.

 

    Он-лайн трансляція з'їзду доступна на посиланням:

https://www.youtube.com/watch?v=mwTm8EFBYoo