flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Національна школа суддів України проводить підготовку суддів місцевих загальних судів

01 березня 2017, 17:02

 27 лютого – 3 березня 2016 року в місті Києві Національна школа суддів України проводить підготовку суддів місцевих загальних судів.

Вітальною промовою відкрив підготовку начальник відділу  підготовки суддів Національної школи суддів України, кандидат юридичних наук, заслужений юрист України Іван Балаклицький, який ознайомив суддів з актуальними питаннями, що передбачені програмою заходу. Іван Балаклицький наголосив на необхідності врахування вимог ст. 89 Закону України “Про судоустрій і статус суддів”, що передбачає проведення в межах тижневої підготовки суддів тренінгів на теми: “Антикорупційне законодавство та практика його застосування” та “Управління часом у суддівській діяльності” з наступним оцінюванням суддів.

Підготовку розпочала головний науковий співробітник відділу науково-методичного забезпечення діяльності Вищої кваліфікаційної комісії суддів України та Вищої ради юстиції Національної школи суддів України, доцент, кандидат юридичних наук Наталія Ахтирська. Викладач обговорила із суддями проблеми протидії злочинам у сфері використання комп’ютерної техніки та практику застосування відповідних норм законодавства про кримінальну відповідальність. Ця тема є актуальною: на сьогодні комп’ютерні злочини – це одна з найдинамічніших груп суспільно небезпечних посягань.

Суддя Верховного Суду України, кандидат юридичних наук, заслужений юрист України Василь Гуменюк зосередив увагу на питанні щодо застосування цивільного законодавства при розгляді земельних спорів. Під час лекції судді,  вирішуючи практичні завдання, отримали відповіді на питання, які найбільше цікавили. Суддя Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ Наталія Марчук висвітлила практику здійснення судового контролю за досудовим слідством у світлі положень Кримінального процесуального кодексу України та звернула увагу суддів на особливості кримінального провадження на підставі угод.

У наступні дні підготовки суддя Київського окружного адміністративного суду, кандидат юридичних наук ВалерійЖуравель ознайомить суддів зі справами зі злочинів проти основ національної безпеки України. Суддя Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і  кримінальних справ Ольга Ступак розповість про застосування трудового законодавства при розгляді цивільних справ та ознайомить із актуальними аспектами судового розгляду спорів щодо спадкування, а суддя Верховного Суду України, заслужений  юрист України Єлизавета Ковтюк зосередить увагу на практичних моментах та особливостях складання виправдувальних вироків та вироків із перекваліфікацією злочинного діяння.