flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Підготовка спеціалістів із забезпечення зв"язків із ЗМІ

24 листопада 2016, 16:41

     21-23 листопада 2016 року у приміщенні Апеляційного суду Київської області за адресою  м. Київ, вул. Володимирська,15, 2 поверх, конференц-зал, відбувалась підготовка спеціалістів із забезпечення зв’язків зі ЗМІ (прес-секретарі) місцевих та апеляційних судів Вінницької, Житомирської, Київської, Черкаської і Чернігівської областей  та міста Києва.

     Помічником заступника голови Апеляційного суду Київської області Бражник Наталією  Миколаївною була проведена вступна лекція щодо визначення  
прес-секретаря ключовою фігурою в налагодженні ефективної комунікації судів з громадськістю, визначенні нормативно-правові засади діяльності.
Надані поради рекомендаційного  характеру щодо організації і проведення заходів у суді, алгоритм медіа-супроводу таких заходів, характеристика та  підготовка спеціальних подій у суді.

 

    Начальник управління забезпечення взаємодії із засобами масової інформації та видавничої діяльності Верховного Суду України Вороненко Катерина Олексіївна разом із учасниками  висвітлили проблеми та шляхи вирішення питання щодо підвищення авторитету судової влади в українському суспільстві, судова влада та ЗМІ: забезпечення об’єктивного та неупередженого висвітлення діяльності судів.

    Катерина Олексіївна поділилась досвідом та надала практичні поради щодо організації судового процесу, на якому присутні представники ЗМІ, моделювання проведення судових засідань під час розгляду резонансних справ.

 

     Панченко Олена Олександрівна – суддя Авдіївського міського суду Донецької області, провела лекцію по основам тайм-менеджменту, шляхам та способам уникнення ефекту професійного вигорання. Разом із учасниками навчання провела практичне заняття щодо побудови стратегії кар’єрного зростання та саморозвитку.

 

 

     Викладачем Національної школи суддів України Кабиш Оксаною Олександрівною за участью учасників тренінгу було здійснено обговорення на   тему «основи підготовки мас-медійних текстів, прес-анонси, прес-релізи,  заяви» та проведено практичне заняття на закріплення даного матеріалу.

 

    Суддя-спікер господарського суду Тернопільської області Гевко Володимир Львович  поділився досвідом роботи суду під час розгляду резонансних справ. Розповів про зовнішню та внутрішню комунікативну діяльність судді-спікера і прес-секретаря, розмежування їх прав і обов’язків.        

 

 

     23 листопада 2016 року відбулася зустріч учасників навчання з Бєляєвою Катериною Володимирівною  –  журналістом всеукраїнського щотижневого професійного юридичного видання “Юридична газета”, кандидатом  юридичних наук.

    Катерина Володимирівна розповіла про  вимоги  прес-секретаря до журналістів перед зустріччю із суддею, що таке інтерв’ю, як має поводити себе прес-секретар при несподіваному інтерв’ю та про надання інтерв’ю суддею-спікером засобам масової інформації. Детально висвітлила тему «Резонансні справи» та дії прес-секретаря при великій  кількості представників ЗМІ під час судового процесу. Надала варіанти як  налагодити ефективну співпрацю суду з мас-медіа та висловила думку щодо роботи прес-секретаря в соціальних мережах.

 

 

     Оцінку діяльності засобів масової інформації в рішеннях Європейського суду з прав людини було надано начальником відділу спеціальної  підготовки кандидатів на посаду судді національної школи суддів України, суддею Вищого адміністративного суду України у відставці, заслуженого  юриста України  Гашицьким  Олександром Васильовичем, який  привітав колег та побажав натхнення у роботі.

     По закінченню були підведені підсумки навчання  та вручено сертифікати учасникам.