flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відбулася нарада з керівниками апаратів місцевих загальних судів Житомирської області

04 жовтня 2016, 12:05

 30 вересня 2016 року о 10:00 год. в приміщенні будинку Правосуддя за адресою: м. Житомир, майдан Соборний 1, «Шахматний зал» відбулася нарада з керівниками апаратів місцевих загальних судів Житомирської області за участю представника - сектору з питань забезпечення діяльності Урядового уповноваженого у справах Європейського суду з прав людини Головного територіального управління юстиції у Житомирській області Садовської-Мариніної Віти.

На порядок денний були висвітлені питання щодо стану матеріально-технічного та фінансового забезпечення місцевих загальних судів Житомирської області за 9 місяців 2016 року.

Завідувачем сектору організаційного забезпечення діяльності судів, судової статистики та інформаційних технологій Моштук Т.В. були обговорені проблемні питання щодо дотримання вимог Інструкції з діловодства у місцевих судах та Положення про авторизовану систему документообігу суду.

Учасники заходу розглянули питання щодо стану виконання судових рішень в Україні, забезпечення діяльності Урядового уповноваженого у справах Європейського суду з прав людини, рішень цієї найвищої міжнародної судової інстанції та порядок їх виконання на території України, процедуру виконання рішення суду, гарантії держави щодо виконання судових рішень, обговорили питання щодо порядку оформлення доручень, які надходять від Секретаріату Урядового уповноваженого у справах Європейського суду з прав людини, терміни їх виконання.

По закінченню наради організаторами були підведенні підсумки, вирішені проблемні питання, отримані вичерпні відповіді щодо організації роботи судів.