flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Консультативна місія ЄС організувала конференцію щодо ефективних комунікацій та необхідності відновлення довіри з громадянами.

27 листопада 2015, 13:39

   25 листопада 2015 року відбулася зустріч заступника голови Корольовського районного суду м. Житомира Шахрая Миколи Ігоровича та керівника апарату суду Хоцької Людмили Миколаївни, з радником із реформування прокуратури та судової системи відділу з питань регіонального співробітництва Горіца Балта, фахівецем відділу з питань регіонального співробітництва Пекка Гюютіайнен, які є представниками Консультативною Місією Європейського Союзу в Україні. 

   Основними цілями зустрічі було обговорення питань пов’язаних із створенням концептуальної основи для планування та реалізації реформ, які забезпечать безпеку та верховенство права, сприятимуть підвищенню їх легітимності і збільшать рівень суспільної довіри, враховуючи права людини і відповідно до процесу конституційних реформ.

   Реорганізація та реструктуризація правоохоронних та безпекових служб таким чином, який би дозволив відновити контроль над ними та довіру суспільства.

   Узгодження підтримки ЄС з одночасними реформами в інших секторах (судовій, оборонній сферах та сфері посилення безпеки кордону ) та діями міжнародного співтовариства з надання підтримки Україні.

   Консультативна місія Європейського Союзу в Україні консультує та надає підтримку відповідним державним органам України сфери цивільної безпеки в концептуальному плануванні та послідовній реалізації їхніх комплексних і цілісних зусиль, щодо реформування правоохоронних органів та органів системи верховенства права (судової системи та прокуратури), а також в контексті наскрізних аспектів ефективного управління (боротьба з корупцією, права людини, реформа державного управління та стратегічні комунікації).

   Шахрай Микола Ігорович розповів представникам Консультативної Місії ЄС про роботу суду та які існують на сьогоднішній день проблеми в роботі, про співпрацю між правоохоронними органами та прокуратурою, державною владою, про роботу суддів, працівників апарату суду та довіру до них громадян.

   Заступник голови суду та керівник апарату подякували гостям за візит та наголосили: «З вашою допомогою ми зможемо відновити довіру громадян до правосуддя та суду».