flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У Києві розпочав роботу ХІІІ з"їзд суддів України.

12 листопада 2015, 15:30

 На форум від суддів, загальна чисельність яких в Україні сягає більше восьми тисяч, було обрано 388 делегатів. На з"їзд прибули і беруть участь у голосуванні 385 делегатів.

З'їзд розпочав роботу з обрання робочих органів. Найперше делегати обрали президію з'їзду.
До її складу  увійшли Голова Ради суддів України Валентина Сімоненко, секретар РСУ Анатолій Марцинкевич, член РСУ Оксану Марченко. Також делегати обрали секретаріат, мандатну, редакційну і лічильну комісію у залі. Зараз триває обрання ще трьох лічильних комісій, які рахуватимуть голоси за новообрану Раду суддів України, суддю Конституційного Суду України та членів Вищої кваліфікаційної комісії України.
Нагадаємо, що ХІІІ з'їзд суддів України має звільнити та обрати суддю Конституційного Суду України, двох членів Вищої кваліфікаційної комісії суддів України та новий склад Ради суддів України. Остання, відповідно до Закону України "Про судоустрій і статус суддів" у редакції Закону України "Про забезпечення права на справедливий суд" складатиметься з 33 –х членів.

Також, під час з'їзду буде заслухано звіт Голови РСУ Валентини Сімоненко про діяльність Ради за звітний період, інформацію голови ВККС Сергія Козьякова, голови ВРЮ Ігоря Бенедисюка, голови Державної судової адміністрації України Зеновія Холоднюка та інших представників судової влади і громадськості.