flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відбувся День відкритих дверей!

06 травня 2015, 11:34

 

 «ДЕНЬ ВІДКРИТИХ ДВЕРЕЙ»

     З метою підвищення загального рівня правової культури та вдосконалення системи правової освіти населення, набуття громадянами необхідного рівня правових знань, формування у них поваги до права, а також побудови правового діалогу між судовою владою та суспільством задля покращення доступу до правосуддя, у Корольовському районному суді м.Житомира, запроваджено проведення днів відкритих дверей.
      Так,  30 квітня 2015 року за сприянням голови суду Драча Ю.І. та за участі ЗМІ у Корольовському районному суді м.Житомира було проведено     День відкритих дверей.
 
        Серед відвідувачів суду були студенти з куратором Житомирського торговельно-економічного коледжу.
     Програма проведення Дня відкритих дверей включала в себе екскурсію Будинком Правосуддя: огляд робочих кабінетів, залів судових засідань, стендів з додатковою інформацією; ознайомлення з діяльністю суду, роботою суддів, працівників апарату суду.
     Розпочинаючи даний захід керівник апарату суду Хоцька Л.М. коротко ознайомила учасників заходу з діяльністю суду та інноваційними підходами до роботи, а також зазначила, що проведення таких заходів позитивно впливає на формування правосвідомості громадян та рівня довіри до суду.
     Ознайомлення з роботою суду розпочалося з канцелярії суду, де присутні дізналися про реєстрацію, рух документів, що надходять до суду та порядок роботи з ними в програмі Д-3, порядок реєстрації справ різних категорій, порядок ведення обліково-статистичних карток, порядок звернення до виконання судових рішень. Також у доступній для дітей формі роз’яснено порядок надання та отримання інформації, порядок звернення до суду, про що слід пам’ятати під час перебування в суді, як поводити себе під час слухання справи, які існують негативні наслідки порушення правил поведінки в суді.
          Після ознайомлення з роботою канцелярії суду присутні оглянули стенди, відвідали  архів суду.
     Присутні також відвідали залу судових засідань, де перед ними виступила секретар судових засідань Каторжинська Т.В. Мали змогу ознайомитися з робочим місцем помічників суддів, прослухати виступ помічника судді Бачинської Л.П.
    Побували в залі судових засідань з розгляду кримінальних справ, наочно ознайомилися з роботою відеоконференцзв’язку, мали змогу поспілкуватися з суддею Скрипкою О.В.
       Голова суду Драч Ю.І. провів зі студентами бесіду, розповів історію  суду та його діяльність.
     У фінальній частині, за підсумками проведеного заходу Дня відкритих дверей, студенти висловили подяку керівництву суду за проведений захід.
      Голова суду Драч Ю.І. побажав студентам успіхів у навчанні та натхнення.