flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд призначив громадянину України покарання за дезертирство та державну зраду.

12 серпня 2024, 15:03

09 серпня 2024 року Корольовським районним судом м. Житомира, оголошено вирок у кримінальному провадженні за обвинуваченням громадянина України В., уродженця  с. Піски, Житомирської області, проживаючого за адресою: АР Крим, Сакський район, с. Уютне у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених:

ч.1 ст.111( Державна зрада);  

ч. 1 ст.408 (Дезертирство, тобто самовільне залишення військової частини або місця служби з метою ухилитися від військової служби, а також нез’явлення з тією самою метою на службу у разі призначення, переведення, з відрядження, відпустки або з лікувального закладу ) Кримінального Кодексу України.

Судом встановлено,  що громадянин України В., був військовослужбовцем Збройних Сил України, у військовому званні майора перебував на території України, а саме на території тимчасово окупованої Автономної Республіки Крим, свідомо порушив військову присягу та перейшов на бік ворога. Прийняв пропозицію представників збройних сил російської федерації, щодо проходження військової служби в зс рф. Разом з тим, встановлено, що обвинувачений В., у вказаний період закликав військовослужбовців ЗС України щодо переходу до лав зс рф, сприяв в отриманні доступу до особових справ військовослужбовців ЗС України, спілкувався з окупантами.

Обвинувачений В. у судові засідання за викликами суду не з’явився, про час та місце розгляду даного кримінального провадження повідомлявся неодноразово належним чином.

         За результатами судового розгляду від 09.08.2024 року Корольовським районним суд м. Житомира ухвалено вирок, за яким громадянина України В. визнано винним у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. ч.1 ст.111, ч. 1 ст. 408 КК України та призначено остаточне покарання за сукупністю злочинів у виді 15 років позбавлення волі.

         Наразі вирок суду не набрав законної сили та може бути оскаржений в установленому законом порядку.

 

Пресслужба