flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

15 років позбавлення волі: вирок суду зраднику України

17 липня 2024, 11:22

15 липня 2024 року Корольовським районним судом  м. Житомира оголошено вирок у кримінальному провадженні за обвинуваченням уродженця м. Тбілісі Грузія, громадянина України Ж., зареєстрованого в Автономній Республіці Крим, у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених

ч.1 ст.111( Державна зрада);

ч.1 ст.408 (Дезертирство).

Судом встановлено,  що громадянин України Ж., був військовослужбовцем Збройних Сил України, у військовому званні капітан перебував на території тимчасово окупованої Автономної Республіки Крим, свідомо порушив військову присягу та перейшов на бік ворога. Розпочав діяти всупереч державним інтересам, а саме допомагав військовослужбовцям зс рф встановити контроль над територією України та закликав військовослужбовців ЗС України переходити до лав зс рф, мотивував це заохоченнями з боку останніх.

Обвинувачений Ж. у судові засідання за викликами суду не з’явився, про час та місце розгляду даного кримінального провадження повідомлявся неодноразово належним чином.

Дослідивши матеріали кримінального провадження, суд призначив обвинуваченому остаточне покарання у вигляді 15 років позбавлення волі.

Наразі вирок суду не набрав законної сили та може бути оскаржений в установленому законом порядку.

 

Пресслужба.