flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд призначив покарання за державну зраду та дезертирство

26 червня 2024, 15:21

        Корольовський районний суду м. Житомира, розглянув у відкритому судовому засіданні кримінальне провадження за обвинуваченням громадянина України П., уродженця с. Нехворощ Андрушівського району Житомирської області, у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених

ч.1 ст.111( Державна зрада) Кримінального кодексу України ;

ч.1 ст.408 (Дезертирство) Кримінального кодексу України.

         Судом встановлено,  що громадянин України П., був військовослужбовцем Збройних Сил України, у військовому званні майора перебував на території України, а саме на території тимчасово окупованої Автономної Республіки Крим, дів всупереч державним інтересам. 

         Обвинувачений П., який усвідомлював факт активної підривної діяльності рф проти України шляхом окупації та подальшої анексії території України в АР Крим, відступив від військової присяги завжди бути вірним, відданим Українському народові, обороняти Україну, захищати її суверенітет, територіальну цілісність і недоторканість пристав на пропозицію від невстановлених на даний час представників збройних сил російської федерації, щодо проходження військової служби в зс рф.

       Обвинувачений П. належним чином повідомлявся судом у встановленому законом порядку про час та місце розгляду даного кримінального провадження відносно нього, проте в судові засідання не з'являвся, про причини неявки суд не повідомляв.

        За результатами судового розгляду 25.06.2024 року Корольовським районним суд м. Житомира ухвалено вирок, за яким громадянина України П. визнано винуватим у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.1 ст.111, ч.1 ст.408 КК України, та призначено остаточне покарання у виді 15 (п’ятнадцяти) років позбавлення волі.

            Наразі вирок суду не набрав законної сили та може бути оскаржений в установленому законом порядку.

 

Пресслужба