flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд призначив громадянину України покарання за державну зраду.

05 червня 2024, 15:43

         Колегія суддів Корольовського районного суду м. Житомира, розглянула у відкритому судовому засіданні кримінальне провадження за обвинуваченням громадянина України Б., уродженця  м. Донецьк, у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених

ч.1 ст.258-3 (Створення терористичної групи чи терористичної організації, керівництво такою групою чи організацією або участь у ній, а так само організаційне чи інше сприяння створенню або діяльності терористичної групи чи терористичної організації),

ч.2 ст.260 (Створення не передбачених законом збройних формувань або участь у їх діяльності),

ч.2 ст.111( Державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану),  

ч.7 ст.111-1 (Добровільне зайняття громадянином України посади в незаконних судових або правоохоронних органах, створених на тимчасово окупованій території, а також добровільна участь громадянина України в незаконних збройних чи воєнізованих формуваннях, створених на тимчасово окупованій території, та/або в збройних формуваннях держави-агресора чи надання таким формуванням допомоги у веденні бойових дій проти Збройних Сил України та інших військових формувань, утворених відповідно до законів України, добровольчих формувань, що були утворені або самоорганізовувалися для захисту незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України) Кримінального Кодексу України.

        Судом встановлено, що громадянин України Б., не сприймаючи державну владу України, підтримуючи злочинні наміри діючої на тимчасово окупованій території Донецької області терористичної організації «Донецька Народна Республіка», будучи обізнаним про її протиправну діяльність, добровільно вступив до її підрозділу, а саме не передбаченого законом збройного формування - «100-ї окремої мотострілецької бригади» 1 Армійського корпусу Народної Міліції Донецької Народної Республіки», у складі  якого діяв до 24.02.2022 р. на посаді снайпера снайперського взводу.

         У ході судового розгляду обвинувачений Б. свою вину у вчиненні даних кримінальних правопорушень визнав повністю, розкаюється в тому, що пішов служити в армію.

       За результатами судового розгляду 03.06.2024 року Корольовським районним суд м. Житомира ухвалено вирок, за яким громадянина України Б. визнано винуватим у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.1 ст.258-3, ч.2 ст.260, ч.2 ст.111, ч.7 ст.111-1 КК України та призначено остаточне покарання за сукупністю злочинів у виді 15 років позбавлення волі з конфіскацією всього належного майна з позбавленням права обіймати будь-які посади в органах державної влади та місцевого самоврядування на строк п’ятнадцять років.

    

         Наразі вирок суду не набрав законної сили та може бути оскаржений в установленому законом порядку.

 

Пресслужба