flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

SМS -повістка про виклик до суду

12 березня 2024, 14:11

Згідно з наказом Державної судової адміністрації від 23.01.2023 року №28 про затвердження Порядку надсилання судових повісток, повідомлень і викликів учасникам судового процесу в електронній формі, судові повістки, повідомлення, виклики надходять як SМS-повідомлення так і на месенджер Viber.

Якщо учасник судового процесу є користувачем мобільного застосунку «Дія», тоді повідомлення з інформацією про назву та адресу суду, дату і час судового засідання, номер справи, суть спору та сторони у справі надходитимуть туди. Таку інформацію можна переглянути у розділі «Послуги» - «Судові справи».

Для отримання тексту судової повістки в електронній формі за допомогою SМS-повідомлення або на месенджер Viber, учаснику судового процесу потрібно:

  • подати до суду заявку про отримання судової повістки в електронній формі за допомогою SМS-повідомлення по конкретній справі, таку заявку можна видрукувати із сайту Корольовського районного суду та заповнити свої дані або ж оформити заявку в суді;
  • у випадку зміни номера мобільного телефону, учасник повинен подати до суду заявку про зміну порядку здійснення судового виклику, вказати у заявці номер свого нового мобільного телефону, на який має надходити повістка на судовий процес;
  • SМS-повідомлення від суду надходять для абонентів мобільних операторів– Кyivstar, МТС, Life, під коротким ім’ям SUDPOVISTKA або з короткого номера 4116.

Формування тексту судової повістки, її облік та відправлення SМS-повідомлення здійснюється в автоматизованій системі документообігу суду (далі АСДС). Судова повістка додається до електронної обліково-статистичної картки справи як документ у справі, після чого автоматично доставляється у вигляді SМS-повідомлення на номер учасника судового процесу. Результат доставлення судової SМS-повістки автоматично розміщується у відповідному електронному реєстрі АСДС та долучається до матеріалів судової справи.

 

Пресслужба.