flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Обмін даними між судом та учасником судового процесу

14 лютого 2024, 12:15

Автоматизована система – сукупність комп'ютерних програм і відповідних програмно-апаратних комплексів судів та Державної судової адміністрації України, що забезпечує функціонування документообігу суду, обіг інформації між судами різних інстанцій та спеціалізацій, передачу інформації до центральних баз даних залежно від спеціалізації судів, захист від несанкціонованого доступу.

Для реєстрації кабінету фізичної особи необхідно використати КЕП, виданий на ім’я фізичної особи із зазначенням РНОКПП або паспортних даних.

Для створення кабінету юридичної особи потрібно використати КЕП, виданий на ім’я юридичної особи із зазначенням ЄДРПОУ.

 Електронні примірники документів по справах, які були створені в Автоматизованій системі документообігу суду (далі АСДС), та прикріплені до них скановані матеріали (файли), передаються до бази даних «Електронного суду» в автоматичному режимі за наступним маршрутом:

АСДС → Центральна база даних →Електронний суд.

З АСДС «Д-3» до електронного кабінету користувача Електронного суду передаються наступні типи електронних примірників документів по справі:

1) реєстраційна картка вхідного документу;

2) реєстраційна картка вхідної електронної пошти;

3) протоколи автоматизованого розподілу справи (повторного, визначення слідчого судді тощо);

4) судові рішення;

5) документи, що переведені до технологічного статусу «Оригінал»;

Для електронних примірників документів, які створювались в АСДС за допомогою текстового редактора, при переведенні до технологічного статусу «Оригінал» формується відповідна HTML-форма. Така форма завантажується до відповідного файлового сховища, з якого відбувається її вивантаження при відкритті документу в електронному кабінеті.

Таким чином, помилка «Документ у процесі завантаження» може виникати внаслідок технічних недоліків у процесі вивантаження HTML-форми відповідного документу зі сховища або її відсутності в останньому.

Для документів за типом «Реєстраційна картка вхідного документу» та «Реєстраційна картка вхідної електронної пошти» реалізовано їх збереження як у звичайному режимі, так і в режимі «Зберегти з відправкою до ЕС».

Зберегти картки краще в режимі «Зберегти з відправкою до ЕС» системою сформується HTML-форма останньої, а, відтак, в ЕКЕС такі картки матимуть структурований вигляд при її відкритті.

Якщо вказані картки зберегти у звичайному режимі системою не формується HTML-форма останньої, а відтак, в електронному кабінеті такі картки не матимуть структурованого вигляду при її відкритті. Натомість, якщо до такої картки прикріплено більше одного файлу, то при їх відкритті буде відображатись перший прикріплений файл, а решта прикріплених файлів будуть доступні у підрозділі «Додатки» нижче відкритого документу, до якого вони були прикріплені.

Таким чином, якщо вказані картки збережені у звичайному режимі та не містять жодного прикріпленого файлу, при їх відкритті в кабінеті буде відображатись повідомлення «Файли-додатки не прикріплено».

 

 

Пресслужба