flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд призначив покарання черговому терористу «ДНР»

17 січня 2024, 10:19

Корольовський районний суд м. Житомира 16.01.2024 року ухвалив вирок щодо громадянина України М., уродженця Дніпропетровської області за вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 258-3, ч. 2 ст. 260 КК України, тобто участь у терористичній організації, та участь у діяльності непередбаченого законом збройного формування.

Під час судового розгляду стало відомо, що обвинувачений М. у 2015 році усвідомлюючи свої злочинні наміри та будучи добре обізнаним щодо діяльності терористичної організації «Донецька Народна Республіка» став її учасником, отримавши в свою чергу псевдо військове звання та позивний.

В ході проходження служби в даному формуванні обвинувачений М., перебуваючи у штурмовому батальйоні на посаді гранатометника, безпосередньо виконував злочинні накази командування збройного формування та активно брав участь у бойових діях проти правоохоронних органів України й військовослужбовців Збройних Сил України, вчиняючи терористичні акти, провокації воєнного конфлікту. Одним з підтверджень цього є сторінка обвинуваченого М. в забороненій соціальній мережі «Вконтакте», де він активно публікував фото своїх злочинних досягнень у військовій формі зразка збройних сил рф з відповідними розпізнавальними нашивками, водночас не приховуючи своєї позиції та участі у терористичній організації.

Як вбачається з вироку, обвинувачений М. на судові засідання не з`являвся, незважаючи на те, що був належним чином повідомлений. Внаслідок чого був оголошений у міжнародний розшук.

Розглянувши вказане провадження, суд визнав винним громадянина М. та призначив покарання за сукупністю злочинів у виді 12 років позбавлення волі з конфіскацією всього належного йому майна.

Наразі вирок не набрав законної сили.

 

Пресслужба