flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

За незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами громадянину України оголошено вирок

09 січня 2024, 15:58

05 січня 2024 року Корольовський районний суд м. Житомира оголосив вирок відносно житомирянина Ю., за вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.263 КК України, а саме носіння, зберігання, придбання, передача чи збут вогнепальної зброї (крім гладкоствольної мисливської), бойових припасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу.

Як вбачається з вироку, обвинувачений Ю., раніше неодноразово судимий, був призваний по мобілізації на військову службу до лав Збройних сил України. У не встановлений слідством день, обвинувачений Ю. маючи злочинний умисел, усвідомлюючи неправомірність свої дій, придбав вибухові та бойові припаси та в подальшому переніс їх до свого місця проживання де зберігав без відповідного на те дозволу.

Військовою частиною, в якій обвинувачений Ю. проходив службу, було повідомлено, що вищевказані предмети йому не видавались. Також, про наявність у нього відповідних предметів, обвинувачений не повідомляв ні командування військової частини, ні правоохоронні органи.

Під час судового розгляду, обвинувачений свою вину визнав повністю та проявив щире каяття у здійсненні відповідного кримінального правопорушення. Тому, судом призначено остаточне покарання у виді позбавлення волі строком на п'ять років, але на підставі норм КК України постановлено звільнити засудженого Ю. від відбування покарання у вигляді позбавлення волі з випробувальним терміном три роки, за умови якщо останній не вчинить кримінальних правопорушень та буде дотримуватись усіх покладених на нього обов`язків.

Наразі вирок не набрав законної сили.

 

Пресслужба