flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

За виправдовування та визнання держави-агресора – російської федерації громадянину України оголошено вирок

28 грудня 2023, 16:47

Корольовським районним судом м. Житомира 08 грудня 2023 року було ухвалено вирок відносно житомирянина Б., уродженця російської федерації за вчинення кримінальних правопорушень, передбачених  ч.2 та ч.3 ст.436-2 КК України, а саме виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії російської федерації проти України.

В ході судового розгляду встановлено, що обвинувачений будучи активним Інтернет користувачем забороненої соціальній мережі «Одноклассники» в період з березня 2022 року по липень 2023 року поширював інформацію опубліковану користувачами даної соціальної мережі про ракетні обстріли українським міст та про загиблих російських генералів на території України. Також, проставивши відмітку в мережі про вподобання інтерв`ю міністра російської федерації в якому останній виправдовував та вважав правомірною збройну агресію проти нашої країни, здійснив поширення даної інформації, що свідчило про її підтримання.

Виходячи з угоди про визнання винуватості, яка була укладена між стороною обвинувачення та підозрюваним, судом призначено остаточне покарання у виді позбавлення волі строком на п'ять років без конфіскації майна з іспитовим строком один рік, за умови якщо останній не вчинить кримінальних правопорушень та буде дотримуватись усіх покладених на нього обов`язків.

Наразі вирок не набрав законної сили.

Пресслужба