flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Уродженцю Миколаївської області оголошено вирок за участь у діяльності незаконних збройних формувань терористичної організації «ДНР»

20 грудня 2023, 09:58

Корольовський районний суд м. Житомира 15.12.2023 року ухвалив вирок щодо громадянина України К., уродженця Миколаївської області за вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 258-3, ч. 2 ст. 260 КК України.

Під час судового розгляду стало відомо, що обвинувачений К. у грудні 2017 році усвідомлюючи свої злочинні наміри та будучи добре обізнаним щодо діяльності терористичної організації «Донецька Народна Республіка» став її учасником, отримавши в свою чергу псевдо військове звання та позивний.

В ході проходження служби в даному формуванні обвинувачений К. брав участь у бойових діях проти правоохоронних органів України й військовослужбовців Збройних Сил України, шляхом знищення їх живої сили і матеріальних засобів. Крім того, активно збирав інформацію про бойовий склад, положення, стан угрупування сил АТО та ООС, так як перебував на посаді розвідника.

Розглянувши вказане провадження у межах висунутого обвинувачення, дослідивши докази у справі в заявленому сторонами обсязі, суд визнав винним громадянина К. та призначив покарання за сукупністю злочинів, шляхом поглинення менш суворого покарання більш суворим, у виді 12 років позбавлення волі з конфіскацією всього належного йому майна.

Наразі вирок не набрав законної сили.

Пресслужба