flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Оголошено вирок водієві ДТП внаслідок якого загинув пасажир

10 листопада 2023, 12:28

Корольовським районним судом м. Житомира 09 листопада 2023 року було ухвалено вирок суду відносно громадянина України Ф., уродженця м. Житомир, обвинуваченого у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.286 КК України.

Як вбачається з вироку, подія сталася 28.12.2019 року в місті Житомир, водій Ф. перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, втративши контроль під час руху автомобіля, здійснив виїзд за межі проїздної частини дороги, внаслідок чого зіткнувся з бетонним стовпом. На момент аварії в автомобілі з водієм перебував пасажир З., отримавши тілесні ушкодження, несумісні з життям, останній помер.

Під час судового розгляду обвинувачений просив вибачення в потерпілої – дружини загиблого та визнав свою вину у вчиненні даного кримінального правопорушення, однак факт керування автомобілем в стані алкогольного сп’яніння обвинувачений не визнав.

Враховуючи усі обставини справи, суд оголосив вирок водієві Ф. визнавши його винуватим та призначив покарання у виді позбавлення волі на строк 3 роки з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк 3 роки та постановив стягнути на користь потерпілої З. завдану моральну шкоду в сумі 270445 грн., частково задовольнивши цивільний позов.

Наразі вирок не набрав законної сили.

 

Пресслужба