flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

За участь у терористичній організації та участь у діяльності непередбаченого законом збройного формування громадянину України оголошено вирок та призначено остаточне покарання у виді 12 років позбавлення волі з конфіскацією всього належного майна

24 жовтня 2023, 14:41

   У спеціальному відкритому судовому засіданні в залі Корольовського районного суду м. Житомира 23 жовтня 2023 року було ухвалено вирок суду по обвинуваченню уродженця м. Донецьк, громадянина України у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.1 ст. 258-3, ч.2 ст.260 КК України.

    В ході судового розгляду встановлено, що обвинувачений не сприймаючи державну владу України, підтримуючи злочинні наміри діючої на тимчасово окупованій території Донецької області терористичної організації «Донецька Народна Республіка» (далі - «ДНР»), будучи обізнаним про її протиправну діяльність, добровільно вступив до її підрозділу та брав активну участь в її діяльності.

   Учасники терористичної організації «ДНР», займаються вчиненням терористичних актів, залякуванням населення, вбивством громадян та інших тяжких і особливо тяжких злочинів. Обвинувачений приймав активну участь в злочинних діях терористичної організації.

    Вироком суду за сукупністю злочинів уродженцю м. Донецьк, громадянину України призначено остаточне покарання у виді  12 років позбавлення волі з конфіскацією всього належного майна.

 Наразі вирок не набрав законної сили.

 

Пресслужба