flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Сплатити штраф і судовий збір невдовзі можна буде у «Дії»

18 жовтня 2023, 14:44

Штраф і судовий збір за постановою у справі про адміністративне правопорушення невдовзі можна буде сплатити в мобільному додатку порталу «Дія». Про це повідомляє Державна судова адміністрація України. Як ідеться у її листі, нині тестувальники перевіряють коректність функціоналу для сплати штрафу та судового збору. Після цього послуга буде доступною для всіх користувачів, авторизованих у застосунку «Дія».

Щоб скористатися сервісом й оплатити штраф або судовий збір за постановою у справі про адміністративне правопорушення, потрібно у розділі «Послуги» вибрати вкладку «Судові справи» й обрати судову справу, за якою встановлено штраф (Послуги =>Cудові справи). Зробити можна і таким чином: у розділі «Послуги» натиснути на вкладку «Штрафи» і ввійти в «Судові штрафи» (Послуги => Штрафи =>Судові штрафи). Якщо за судовою справою необхідно сплатити штраф, про це буде відмітка на картці штрафу.

До речі, дані про сплату штрафу, судового збору в застосунку «Дія» до автоматизованої системи документообігу суду передаються автоматично. Тому вимагати від громадян паперову квитанцію про сплату працівникам суду не потрібно.

 

Пресслужба