flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Ухвалено вирок за вчинення державної зради

20 липня 2023, 15:09

        Суд розглянув кримінальне провадження та визнав винним  громадянина  України  1975 р.н., уродженця м. Житомира  до 15 років позбавлення волі у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 111, ч. 1 ст. 408 КК України.

       У ході судового розгляду встановлено, що обвинувачений будучи військовослужбовцем Збройних Сил України перебуваючи на території Автономної Республіки Крим, діючи всупереч інтересам України, в період збройного конфлікту, вчинив умисне кримінальне правопорушення проти основ національної безпеки України - державну зраду.

    Так, на виконання кримінально протиправного умислу, що полягав у переході на бік ворога у період збройного конфлікту отримавши, не пізніше  пропозицію від невстановлених на даний час представників Збройних Сил Російської Федерації, щодо проходження військової служби в ЗС РФ, погодився з цією пропозицією. Разом з тим, встановлено, що обвинувачений  у вказаний період пропагував військовослужбовців ЗС України щодо    переходу до лав ЗС РФ; сприяв встановленню контролю ЗС РФ над Центром; добровільно дав згоду на перехід до лав ЗС РФ.

    Наразі вирок не набув чинності  та може бути оскаржений  до апеляційного суду  протягом тридцяти днів  з дня його проголошення.

 

 

Пресслужба