flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Уродженцю м. Санкт - Петербург, російської федерації, який зареєстрований та проживає в м. Житомирі за поширення публічних закликів до підтримки дій і рішень держави-агресора – російської федерації оголошено вирок

10 травня 2023, 13:55

Розглянувши кримінальне провадження в судовому засіданні за відсутності учасників судового провадження, суддею Корольовського районного суду м. Житомира 09 травня 2023 року було ухвалено вирок суду  громадянину України, уродженцю м. Санкт - Петербург, Російської Федерації, який зареєстрований та проживає в м. Житомирі за вчинення кримінального правопорушення, передбаченого  ч. 1 ст. 111-1 КК України.

В ході судового розгляду встановлено, що в грудні 2022 року громадянин України, будучи достовірно обізнаним про факт збройної агресії РФ проти України, зокрема шляхом повномасштабного військового вторгнення, діючи умисно з мотивів підтримки інформаційних впливів держави-агресора на шкоду інформаційній безпеці України та з метою їх поширення серед невизначеного кола осіб, перебуваючи у публічному місці, у відділенні АТ КБ «Приватбанк» в місті Житомир у присутності співробітників та клієнтів банківської установи, які перебували в приміщенні, висловлював заклики щодо схвалення збройного вторгнення та бойових дій, що вчиняються РФ на території України, чим публічно закликав до підтримки рішень та дій держави - агресора.

Дії обвинуваченого судом кваліфіковано за ч. 1 ст. 111-1 КК України як публічні заклики до підтримки рішень та дій держави – агресора.

Вироком суду чоловіка визнано винуватим у вчиненні кримінального правопорушення (проступку) та призначено остаточне покарання у виді заборони займати будь-які посади в органах державної влади та місцевого самоврядування на строк 10 (десять) років.

Наразі вирок не набрав законної сили.

Пресслужба