flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд у смартфоні: судові повістки, повідомлення і виклики надходитимуть учасникам судового процесу та в електронній формі

31 січня 2023, 12:56

Корольовський районний суд м. Житомира повідомляє, що відтепер, судові повістки, повідомлення та виклики направлятимуться учасникам судового процесу також і на електронні месенджери.

Наказом ДСА України від 23.01.2023 року № 28 «Про затвердження Порядку надсилання судових повісток, повідомлень і викликів учасникам судового процесу в електронній формі» затверджено Порядок надсилання учасникам судового процесу судових повісток, повідомлень і викликів в електронній формі.

Згідно з порядком, надсилання учасникам судового процесу судових повісток, повідомлень і викликів в електронній формі (далі – судові виклики) здійснюється шляхом направлення в месенджері за допомогою програмного додатку або SMS-повідомлення за допомогою автоматизованої системи документообігу суду.

Судовий виклик надсилається учаснику судового процесу за наявності відповідної заяви та технічної можливості.

Форма заяви надається учаснику судового процесу в суді або самостійно завантажується ним з офіційної сторінки суду, розміщеної на офіційному веб-порталі судової влади України. Така заява підписується власноруч або кваліфікованим електронним підписом учасника судового процесу та подається до суду.

Заява не задовольняється за умови встановлення факту наявності в учасника судового процесу зареєстрованої офіційної електронної адреси.

У випадку зміни номеру мобільного телефона учасника судового процесу, або  за  наявності  інших  обставин,  які  перешкоджають  (перешкоджатимуть) отриманню ним судових викликів, учасник судового процесу повинен невідкладно подати до суду відповідну інформацію.

                                                                                                                                                                                                                                                       Пресслужба