flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Інформація по справі про обвинувачення чоловіка за виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії російської федерації проти України

03 червня 2022, 11:01

До суду надійшов обвинувальний акт щодо пенсіонера, який в інтернеті поширював матеріали, якими виправдовував збройну агресію РФ проти України, розпочату у 2014 році.

Чоловік обвинувачується у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 436-2 КК України (виготовлення, поширення матеріалів, у яких міститься виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, розпочатої у 2014 році, у тому числі шляхом представлення збройної агресії Російської Федерації  проти України як внутрішнього громадянського конфлікту, виправдовування, визнання правомірною, заперечення тимчасової окупації частини території України, а також глорифікація осіб, які здійснювали збройну агресію Російської Федерації проти України).

Відповідно до санкції статті, за вчинення такого злочину  передбачено покарання у виді обмеження волі на строк до п’яти років або позбавленням волі на той самий строк, з конфіскацією майна або без такої.

Підготовче судове засідання у кримінальному  провадженні відбудеться 7 червня 2022 року об 11 годині в залі № 300-1 Корольовського районного суду міста Житомира.

Пресслужба