flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Позиція суддівської спільноти Корольовського районного суду міста Житомира

02 березня 2022, 14:22

Судова спільнота Корольовського районного суду м.Житомира рішуче засуджує злочинні дії Російської Федерації, яка здійснила  широкомасштабне агресивне вторгнення на територію нашої суверенної держави та продовжує жорстокі наступальні дії, несе руйнування, біль, смерть.

Дії РФ є кричущими воєнними злочинами та злочинами проти людяності.
Російська Федерація, яка роками годувала весь світ байками про «братні народи», вбиває мирних українських громадян, руйнує мирні українські міста й села, знищує об’єкти критичної інфраструктури.
Наші захисники і захисниці в запеклій боротьбі тримають міцну оборону, а ми думками і молитвами з ними!

                         Шановні судді Житомирщини!

Вступаючи на посаду судді, кожен з вас урочисто присягав Українському народові справедливо та кваліфіковано здійснювати правосуддя від імені України, керуючись принципом верховенства права, чесно і сумлінно здійснювати повноваження та виконувати обов’язки судді!

Навіть в умовах воєнного або надзвичайного стану робота судів не може бути припинена, тобто не може бути обмежено конституційне право людини на судовий захист.

Наша основна задача сьогодні  забезпечити безперервне здійснення правосуддя та гарантувати кожному захист та відновлення його конституційних прав і свобод.

Наші Збройні сили, Територіальна оборона, поліція, Національна гвардія, Служба безпеки України, розвідка,  прикордонники роблять свою справу, а нам з вами – робити свою!

Закликаю усіх суддів регіону неухильно дотримуватися даної ПРИСЯГИ, не допускати вчинків, які б свідчили про саботування виконання своїх професійних обов’язків! Пам’ятаймо про невідворотність покарання відповідно до чинного законодавства!
Разом ми переможемо ворога і відновимо нашу країну. Країну, яка поважає права людини і верховенство права, поважає свободу вибору і незалежність думки, поважає право на індивідуальність, на розвиток бізнесу й технологій – все те, чого так хоче позбавити нас ворог.

Україна переможе!  Ми на Своїй Землі!

За нами Закон і Правда!  З нами Бог!

Слава Україні!  Слава Українській Армії!

Голова Корольовського районного суду міста Житомира
Юрій ДРАЧ