flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Триває розгляд у справі про державну зраду

02 липня 2020, 11:50

Корольовський районний суд м. Житомира 1 липня постановив ухвалу про зміну запобіжного заходу з домашнього арешту в нічний період доби на особисте зобов’язання.

Нагадаємо, у провадженні суду перебуває справа за обвинуваченням громадянина М., у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених частиною 2 статті 110 (Фінансування дій, вчинених із метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади), частини 1 статті 111 (Державна зрада), частини 2 статті 161 (Порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками), частини 1 статті 258-3 (Створення терористичної групи чи терористичної організації, керівництво такою групою чи організацією або участь у ній, а так само організаційне чи інше сприяння створенню або діяльності терористичної групи чи терористичної організації) Кримінального кодексу України.

Частиною першою статті 331 Кримінального процесуального кодексу  України визначено, що під час судового розгляду суд за клопотанням сторони обвинувачення або захисту має право своєю ухвалою змінити, скасувати або обрати запобіжний захід щодо обвинуваченого.

У залі суду, прокурор просив продовжити домашній арешт, захисник обвинуваченого звернувся із клопотанням про застосування щодо обвинуваченого запобіжного заходу у вигляді особистого зобов’язання.

Суд враховував, що за час перебування під домашнім арештом порушень обов'язків покладених судом на М. не було зафіксовано.

З врахуванням встановлених фактичних обставин справи, та особи обвинуваченого, суд клопотання прокурора залишив без задоволення та змінив запобіжний захід із домашнього арешту на особисте зобов'язання.

Ухвалою суду від 1 липня та на підставі частини 5 статті 194 Кримінального процесуального кодексу України покладено на обвинуваченого  наступні обов’язки:

- прибувати до суду за його першою вимогою;

- повідомляти суд про зміну свого місця проживання;

- здати на зберігання до компетентного органу паспорт громадянина України для виїзду за кордон.

Строк дії обов'язків триватиме до 29 серпня 2020 року.

Пресслужба