flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Під час карантину робочі зустрічі не скасовуються, а проводяться онлайн

25 червня 2020, 15:36

Сьогодні, керівник апарату суду Людмила Хоцька брала участь в онлайн обговоренні схвалених Радою суддів України Рекомендацій доступності до правосуддя осіб з інвалідністю та маломобільних груп населення.

Керівник апарату брала участь у заході на запрошення голови ВГОІ «Правозахисна спілка інвалідів».

У ході онлайн зустрічі обговорювалися питання забезпечення безбар’єрного доступу з людьми з інвалідністю, їх правового статусу.

Суди створюють всі можливі передумови, зручності для перебування в судах людей з інвалідністю. Кожна з установ. У тому числі й суди виходять із матеріальних можливостей відповідної установи.

Раніше ми повідомляли, що з метою доступності людям з інвалідністю до правосуддя Корольовським районним судом м. Житомира вживаються відповідні заходи.

З урахуванням потреб людей з інвалідністю вхід до суду облаштований відповідно до вимог державних будівельних норм пандусом із поручнями та кнопкою виклику персоналу.

За фінансового сприяння для забезпечення безперешкодного доступу осіб із вадами зору до приміщення суду та орієнтування їх у просторі у приміщенні суду встановлено таблички з нумерацією та найменуваннями кабінетів, з продубльованою інформацією рельєфно-крапковим шрифтом (шрифтом Брайля) на відповідній табличці.

Пресслужба суду