flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

8,5 років проведуть за ґратами молоді чоловіки за розбій

25 червня 2020, 14:19

Корольовський районний суд м. Житомира визнав винними двох молодиків у скоєнні розбійного нападу на жителя Коростишівського району. За вчинення кримінального правопорушення, передбаченого частиною 3 статті 187 Кримінального кодексу України, суд призначив обом покарання у виді 8,5 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Також, суд продовжив обвинуваченим запобіжний захід у виді тримання під вартою до набрання вироку законної сили.

Чоловіки П. та Р. обвинувачуються у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 3 статті 187 КК України (Розбій).

Під час судового розгляду стало відомо, що чоловіки після розпиття спиртних напоїв, вирішили вчинити розбійний напад, та проникли у житло 85-річного дідуся. Обвинувачені наносили кулаками та ногами численні удари по обличчю, голові та тулубу чоловіка, від чого той втратив свідомість. 

У судовому засіданні обвинувачений П. свою вину у вчиненні визнав частково, обвинувачений Р. свою вину у вчиненні даного злочину не визнав. Обоє заперечували факт попередньої змови.

Розглянувши вказане провадження у межах висунутого обвинувачення, дослідивши докази у справі в заявленому сторонами обсязі, суд заслухав покази потерпілого та свідків, заслухавши пояснення обвинувачених, суд дійшов висновку, що винуватість обох чоловіків доведена. При розв’язанні питання щодо обрання покарання, суд слідував принципам законності, справедливості, обґрунтованості й індивідуальності.

У зв’язку з цим, для запобігання вчиненню ними нових злочинів та їх виправленню та врахувавши попередню судимість одного із чоловіків, суд призначив чоловікам покарання у виді 8,5 років  позбавлення волі з конфіскацією всього належного їм майна. Також, суд стягнув із чоловіків по 175.92 грн за проведення дактилоскопічної експертизи (дослідження слідів рук).

До набрання вироком законної сили, суд продовжив обвинуваченим запобіжний захід у виді тримання під вартою, а саме до 22 серпня 2020 року.

Прессекретар