flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Стажування у суді

27 лютого 2019, 09:34

У рамках навчання у Національній школі суддів України майбутні служителі Феміди відвідують судові засідання і практикують кримінальне судочинство у Корольовському районному суді м. Житомира.

Суд радо зустрів чотирьох стажерів. Очільник суду Юрій Драч під час зустрічі повідомив про умови стажування кандидатів на посади суддів. Керівник апарату Людмила Хоцька  організувала зустріч із їхніми наставниками. Засвоїти нові навички та вміння майбутнім колегам допомагають досвідчені судді – Юрій Драч, Олександр Скрипка, Віта Маслак, Олексій Покатілов, Людмила Шимон,  які пройшли тренінг на тему: «Наставництво (коучінг) у системі формування професійних навичок майбутнього судді».

Зокрема, на цьому тижні суддею-наставником Олександром Скрипкою  проводилися  «рольові ігри» і кожен кандидат спробував себе у ролі судді кримінального процесу.

Своїми враженнями від проходження стажування радо поділився Андрій Шакалов: «Радий, що пощастило з наставниками, які діляться із нами своїм досвідом. Наше стажування проходитиме до 25 березня. Підсумком блоку навчання стане написання вироку. Ми нова генерація, яка вливається у ряди досвідчених суддів».

 

Консультант суду

(із забезпечення зв’язків із ЗМІ)