flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ЄСІТС: чи готовий український суд стати електронним

27 лютого 2019, 10:09

 

Уявити своє життя без комп’ютерної мережі Інтернет та допоміжних гаджетів  багатьом із нас сьогодні дуже складно. Автоматизація багатьох процесів спрощує користування ними і економить наш із Вами час. Беручи до уваги, велику кількість позитивних аргументів у сторону осучаснення нашого життя, державні установи та підприємства переходять на полегшену  стратегію спілкування та роботи з своїми відвідувачами. Судова система у нашій державі не лишається осторонь технічного прогресу та йде в ногу з часом.

 «Судово-юридична газета» вирішила самостійно з’ясувати, чи готові суди України до запуску ЄСІТС.

Голова Корольовського районного суду Житомира Юрій Драч зауважив, що на сьогодні судом приймаються документи, надіслані через електронний кабінет, та належним чином опрацьовуються і долучаються до матеріалів електронної судової справи. Для того, щоб була можливість формування такої справи в електронному вигляді, всі документи, які надходять до суду з 1 січня 2019 року, скануються і додаються до електронного документообігу суду. Втім, для забезпечення нормального функціонування електронного суду суддям і працівникам апарату необхідне додаткове сучасне функціональне технічне оснащення для обробки паперових документів.

В цілому привітавши перші кроки у прозоре правове майбутнє, в Корольовському райсуді зазначили, що у працівників апарату виникають проблемні питання, насамперед, пов’язані з недосконалою програмою «Д3».

«Задля ефективної роботи має бути єдине програмне забезпечення у судах різних інстанцій та можливість автоматизованої комунікації один з одним та іншими державними органами, які беруть участь у реалізації підсистеми «Електронний суд», — зазначив Юрій Драч та додав, що в суді сподіваються на максимальну підтримку держави щодо ефективної роботи в цьому напрямі.

Детальніше за посиланням: https://sud.ua/ru/news/sud-info/135885-yesits-chi-gotoviy-ukrayinskiy-sud-stati-elektronnim