flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Обрано запобіжний захід підозрюваному в державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану.

22 березня 2023, 16:39

Слідчим суддею Корольовського районного суду м. Житомира 21 березня 2023 року обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави, чоловікові, який підозрюється у вчиненні злочину, передбаченого частиною 2 статті 111 Кримінального Кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

Підозрюваний, діючи умисно на шкоду суверенітетові, територіальній цілісності та недоторканості, обороноздатності, державній безпеці України, використовуючи власну веб-сторінку (акаунт) соціальної мережі «Вконтакті» під час спілкування з представником приватної військової компанії «Вагнер», добровільно передавав, як представнику ворожої держави, інформацію щодо місць розташування на території м.Житомир військових об’єктів, місця їх дислокацій для планування та ведення бойових дій в ході здійснення збройної агресії проти України.

Також, через телекомунікаційну мережу «Телеграм»  шляхом надсилання текстових повідомлень та графічних зображень представнику ворожої держави, надавав інформацію про дислокацію військових підрозділів та стратегічно важливих військових об’єктів на території міста Житомир, діючи в умовах дії правового режиму воєнного стану.

За такі дії санкція частини 2 статті 111 Кримінального кодексу України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк п'ятнадцять років або довічним позбавленням волі, з конфіскацію майна.

Відповідно до статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.     

                                                                                                                                                                                                                                                                                            Пресслужба