flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Оголошено вирок за участь у терористичній організації та участь у діяльності непередбаченого законом збройного формування громадянину України

28 лютого 2023, 12:15

У відкритому судовому засіданні в залі Корольовського районного суду м. Житомира 27 лютого 2023 року було ухвалено вирок суду по обвинуваченню громадянина України у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених  ч.1 ст. 258-3, ч.2 ст. 260 КК України.

В ході судового розгляду встановлено, що обвинувачений з 2014 року приймав активну участь у непередбаченому законом збройному формуванні - у терористичній організації «ДНР» у складі структурного підрозділу. Для реалізації злочинного умислу, спрямованого на зміну меж території та державного кордону України шляхом відокремлення від України території Донецької області на порушення порядку, встановленого Конституцією України, у складі терористичної організації утворено так звані «політичний» та «силовий» блоки. Вказана терористична організація має стабільний склад лідерів, які підтримують між собою тісні стосунки, централізоване підпорядкування учасників «політичного» та «силового» блоку лідерам організації, а також план злочинної діяльності та чіткий розподіл функцій між її учасниками щодо його досягнення. Учасники організації займаються вчиненням терористичних актів, залякуванням населення, вбивством громадян та інших тяжких і особливо тяжких злочинів.

На виконання загального злочинного умислу громадянин України на території окремих районів Донецької області вчиняв збройні напади на установи органів місцевого самоврядування, будівлі правоохоронних та інших державних органів та приймав активну участь в злочинних діях терористичної організації.

Вироком суду за сукупністю злочинів громадянину України призначено остаточне покарання у виді  12 років позбавлення волі з конфіскацією всього належного майна.

Наразі вирок не набрав законної сили.

Пресслужба