flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Оголошено вирок за участь у терористичній організації та участь у діяльності непередбаченого законом збройного формування громадянину України

24 лютого 2023, 15:04

У відкритому судовому засіданні в залі Корольовського районного суду м. Житомира 24 лютого 2023 року було ухвалено вирок суду по обвинуваченню громадянина України у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених  ч.1 ст. 258-3, ч.2 ст. 260 КК України.

В ході судового розгляду встановлено, що не сприймаючи державну владу України, підтримуючи злочинні наміри, діючої на території Донецької області терористичної організації «Донецька Народна Республіка» (далі - «ДНР»), будучи обізнаним про її протиправну діяльність, добровільно вступив до її підрозділів та брав активну участь в її діяльності.

Весною 2014 року громадянин, перебуваючи на території Донецької області, будучи достовірно обізнаним про вищевказану злочинну діяльність терористичної організації «ДНР», став її учасником, вступивши до лав її структурного підрозділу. У складі даного підрозділу терористичної організації «ДНР» обвинувачений діє на даний час на посаді заступник командира 2 роти з озброєння у званні прапорщик.

Обвинувачений в період з весни 2014 року по даний час, будучи учасником не передбаченого законом збройного формування - ОШБ «Сомалі», перебуваючи на території Донецької області, відповідно до своїх функціональних обов’язків здійснював збройний опір та незаконну протидію виконанню службових обов’язків співробітниками правоохоронних органів України і військовослужбовцями Збройних Сил України, задіяними у проведенні АТО та ООС; здійснював виїзди на бойові позиції ОШБ «Сомалі» з метою ведення збройних протистоянь силам АТО та ООС, перевірки та підтримання боєготовності окремих його підрозділів, їх матеріального забезпечення; здійснював бойові чергування; керував діями підлеглих учасників НЗФ; забезпечував боєздатність підрозділів ОШБ «Сомалі» та його учасників; брав участь у розробленні планів бойової підготовки; здійснював вивчення та підбір осіб для їх вступу до відповідного підрозділу ОШБ «Сомалі».

Вироком суду громадянина України визнано винуватим у вчиненні  кримінальних правопорушень та за сукупністю злочинів призначено йому остаточне покарання у вигляді  12 років позбавлення волі з конфіскацією всього належного майна.

Наразі вирок не набрав законної сили.

Пресслужба