flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Оголошено вирок жінці, яка у мережі «Facebook» публічно підтримувала збройну агресію рф проти України

02 лютого 2023, 11:34

У відкритому судовому засіданні в залі Корольовського районного суду м. Житомира було розглянуто кримінальне провадження по обвинуваченню громадянки України у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених  ч. 2 ст. 436-2, ч. 3 ст. 436-2 КК України.

Згідно з обвинувальним актом, громадянка України, діючи умисно з мотивів підтримки інформаційних впливів держави-агресора на шкоду інформаційній безпеці України, з власного облікового запису соціальної мережі «Facebook» шляхом написання під публікаціями та дописами інших користувачів та соціальних груп вказаної мережі особистих коментарів, що містять заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, розпочатої у 2014 році, в тому числі представлення збройної агресії російської федерації проти України як внутрішнього громадянського конфлікту, неодноразово поширювала серед невизначеного кола осіб.

Вироком суду громадянку України визнано винною у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 436-2 КК України, та призначено їй узгоджену міру покарання у виді  трьох років позбавлення волі без конфіскації майна.

Також,  суд визнав жінку винною у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого  ч. 3 ст. 436-2 КК України, та призначив їй узгоджену міру  покарання у виді п’яти років позбавлення волі без конфіскації майна. 

На підставі ч. 1 ст. 70 КК України шляхом поглинання менш суворого покарання більш суворим остаточне покарання у виді позбавлення волі строком 5 (п’ять) років без конфіскації майна.

На підставі ст. 75 КК України, обвинувачену звільнено від відбування призначеного покарання, якщо вона протягом одного року шести місяців іспитового строку не вчинить нового кримінального правопорушення і виконає покладені на неї обов’язки, передбачені ст. 76 КК України.

Наразі вирок не набрав законної сили.

 

 Пресслужба