flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Довічне позбавлення волі: суд виніс вирок молодику, який умисно з особливою жорстокістю вбив колишню подругу та її матір

10 листопада 2022, 15:19

У відкритому судовому засіданні в залі Корольовського районного суду м. Житомира було розглянуто кримінальне провадження по обвинуваченню громадянина України у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого п. 1, п. 4 ч. 2 ст. 115  КК України.

Судом встановлено, що у громадянина України виник злочинний умисел, направлений на вчинення умисного вбивства колишньої подруги та її матері. Зокрема, чоловік заздалегідь заготовленим предметом «цвяходером» з особливою жорстокістю наніс численні тілесні ушкодження матері колишньої подруги. Вказані дії нападника були помічені дочкою жінки, яка почула її крики про допомогу.   

У подальшому обвинувачений, не припиняючи свої злочинні дії, направлені на протиправне заподіяння смерті дівчини, наздогнав її та затягнув у двір будинку, де наніс вищевказаним «цвяходером» численні тілесні ушкодження, а потім переніс потерпілу у приміщення кухні будинку та кухонним ножем завдав близько 10-ти колото – різаних та різаних ран на шиї, перерізавши їй горло.

Молодик, якого обвинувачували у подвійному вбивстві, був допитаний в судовому засіданні, де повністю не визнав свою вину у вчиненні даного кримінального правопорушення, а навпаки – тривалий час запевняв суд, що бачив на місці злочину якогось чоловіка.

Детально дослідивши сукупність доказів, суд виніс вирок 29-ти річному жителю м. Житомира, в якому ухвалив визнати його винуватим у вчиненні  злочину,  передбаченого п. 1, п. 4 ч. 2 ст. 115 КК України, та призначити покарання у виді довічного позбавлення волі.

Також з обвинуваченого на користь держави стягнуто 79641 грн. 83 коп. судових витрат за проведення судових експертиз.

Наразі вирок не набрав законної сили і може бути оскаржений до Житомирського апеляційного суду протягом 30-ти днів з дня його проголошення.

 

Пресслужба