flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд оголосив вирок жінці, яка добровільно надавала російському окупанту інформацію про дислокацію підрозділів військовослужбовців та військової техніки Збройних сил України

03 листопада 2022, 13:49

 

 

У відкритому судовому засіданні в залі Корольовського районного суду м. Житомира було розглянуто кримінальне провадження по обвинуваченню громадянки України у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 111 КК України.

Згідно з обвинувальним актом, громадянка України, діючи умисно на шкоду суверенітетові, територіальній цілісності та недоторканності, обороноздатності, за допомогою персональної сторінки російської соціальної мережі «Вконтакте», доступ до якої є заблокований інтернет-провайдерами на виконання Указу Президента України № 133/2017 від 15.05.2017 «Про введення в дію рішення Ради Національної Безпеки і оборони України від 28 квітня 2017 року «Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)», відслідковувала дислокацію підрозділів військовослужбовців та військової техніки Збройних сил України, вираховувала GPS-координати стратегічно важливих військових об’єктів на території Житомирського району Житомирської області, неодноразово передаючи зазначені відомості військовослужбовцю ЗС РФ.

Вироком суду громадянку України визнано винною у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 111 КК України та призначено їй покарання із застосуванням ст. 69 КК України у виді 07 (семи) років позбавлення волі з конфіскацією усього належного їй майна.

Також з обвинуваченої на користь держави стягнуто процесуальні витрати за проведення судових експертиз у розмірі 4118 грн. 88 коп.

Наразі вирок не набрав законної сили і може бути оскаржений до Житомирського апеляційного суду.

 

 

 

                                                                                                                                                                                                                                                                                                     Пресслужба