flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Cуд виніс вирок чоловіку, що виправдовував, визнавав правомірною, заперечував збройну агресію РФ проти України та глорифікував її учасників

07 жовтня 2022, 09:24

У відкритому підготовчому судовому засіданні в залі Корольовського районного суду в м. Житомирі було розглянуто кримінальне провадження по обвинуваченню громадянина  у вчиненні кримінального правопорушення за ч.2 ст. 436-2 КК України.

Згідно з обвинувальним актом, громадянин був активним користувачем соціальної мережі «Однокласники», доступ до якої є заблокований на підставі рішення Ради національної безпеки і оборони України від 28.04.2017р. «Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)», уведеного в дію Указом Президента України від 15.05.2017р. № 133.

Так, застосовуючи спеціалізоване розширення «VPN» веб-браузеру «Google Chrome» для обходу блокування, чоловік на власній сторінці у соціальній мережі «Одноклассники» цілеспрямовано та умисно поширював різні матеріали невизначеному колу осіб, що містили виправдовування, визнання правомірною збройну агресію рф проти України, розпочатої у 2014 році, а також звеличення військовослужбовців збройних сил рф та учасників підконтрольних російській федерації терористичних організацій «Донецька Народна Республіка» та «Луганська Народна Республіка».

Виходячи з вищевикладеного, суд виніс вирок громадянину, в якому ухвалив визнати його винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 436-2 КК України та призначити покарання у виді трьох років позбавлення волі без конфіскації майна.

На підставі ст. 75 КК України, засудженого звільнено від відбування призначеного покарання, якщо він протягом іспитового строку один рік не вчинить нового злочину і виконає покладені на нього обов’язки, передбачені статтею 76 КК України.

Також з обвинуваченого на користь держави стягнуто судові витрати в сумі 9060 грн. 96 коп.

Наразі вирок не набув чинності та може бути оскаржений шляхом подачі апеляції до Житомирського апеляційного суду протягом тридцяти днів з дня його проголошення.

Пресслужба