flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Ресурси комунікації із судом

19 серпня 2022, 10:12

Розуміючи потребу пріоритетності направлення коштів державного бюджету на потреби національної безпеки оборони та на здійснення заходів правового режиму воєнного стану для забезпечення належної відсічі широкомасштабній збройній агресії російської держави, зважаючи на критичний стан фінансування судової влади, Рада суддів України вважає за необхідне вжити організаційних заходів, спрямованих на оптимізацію окремих статей витрат судів при здійсненні судочинства також на підвищення рівня використання інструментів електронного судочинства (рішення Ради суддів України № 26 від 05.08.2022).

З метою забезпечення реалізації процесуальних прав учасників судового процесу, рекомендуємо при зверненні до суду, використовувати сучасні альтернативні способи для отримання  повісток, повідомлень та іншої  інформації з суду,  в тому числі процесуальних документів (копій судових рішень, виконавчих листів тощо), а саме:

  • при подачі документів до суду надавати письмову згоду на надсилання судової повістки у вигляді SMS-повідомлень, вказуючи свій номер мобільного телефону;
  • ознайомитись з датою призначення справи до розгляду на вебсайті Корольовського районного суду м. Житомира у розділі «Громадянам» - «Список судових справ призначених до розгляду» або функціонал «Розклад засідань» за посиланням - https://kl.zt.court.gov.ua/sud0609/gromadyanam/csz/ ;
  • зателефонувати за номером (0412) 42-07-35 та одержати інформацію з розгляду кримінальних та цивільних справ, справ в порядку адміністративного судочинства та про адміністративні правопорушення;
  • отримувати процесуальні документи електронною поштою  inbox@kl.zt.court.gov.ua або через підсистему «Електронний суд», для чого необхідно:

Зареєструватися в системі обміну електронними документами між судом та учасниками судового процесу (створити поштову скриньку електронного суду), розміщеній на офіційному вебпорталі Судової влади України за посиланням https://id.court.gov.ua/.

Адвокати, нотаріуси, приватні виконавці, арбітражні керуючі, судові експерти, державні органи, органи місцевого самоврядування та суб’єкти господарювання державного та комунального секторів економіки реєструють офіційні електронні адреси в Єдиній судовій інформаційно-комунікаційній системі в обов’язковому порядку (п.6 ст. 14 ЦПК України).

Для показу справи у Вашому особистому електронному кабінеті необхідно через особистий електронний кабінет у підсистемі «Електронний суд» подати заяву про внесення даних РНОКПП до додаткових відомостей про учасника справи, в якій буде зазначений Ваш РНОКПП.

Процесуальні документи у відповідній справі, що видані після дати направлення вказаної заяви, будуть надходити в електронному вигляді на зареєстровану електронну адресу учасника судового процесу.

При зверненні до суду також звертаємо увагу на необхідність зазначення всіх відомих засобів зв’язку: офіційні адреси, адреси електронної пошти, свої номери телефонів та інших учасників провадження.

Крім того, нагадуємо, що усі процесуальні документи Ви можете направити до Корольовського районного суду м. Житомира:

- поштою (м-н Соборний, 1, м. Житомир, 10014);

- в електронному вигляді на офіційну електронну адресу суду  inbox@kl.zt.court.gov.ua, ОБОВ’ЯЗКОВО! засвідчену кваліфікованим електронним підписом;  

- через підсистему «Електронний суд» з власного зареєстрованого електронного кабінету.

 

З розумінням поставтеся до проблеми фінансування судової гілки влади в умовах воєнного стану.

 

Пресслужба