flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Керівнику однієї з Благодійних організацій обрано запобіжний захід

30 червня 2022, 11:48

У провадженні суду перебуває клопотання слідчого про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартого щодо місцевого жителя, який за версією слідства причетний до незаконного використання з метою отримання прибутку гуманітарної допомоги під час воєнного стану (частина 3 статті 201-2 Кримінального кодексу України).

За версією слідства, підозрюваний, бувши засновником однієї з благодійних організацій, діючи з прямим умислом та переслідуючи корисливі мотиви з метою отримання прибутку для власного збагачення, здійснював продаж товарів гуманітарної допомоги у вигляді шоломів (касок), наколінників, турнікетів, тактичних рукавиць. У результаті вказаних кримінально протиправних дій молодик отримав прибуток на загальну суму 472 500 гривень.

Слідчим суддею Корольовського районного суду міста Житомира обрано запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту строком на два місяці із застосуванням електронного засобу контролю.

Відповідно до статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.   

 Прессекретар