flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Підозрюваний в отриманні неправомірної вигоди носитиме електронний браслет: суд відправив військослужбовця під домашній арешт

18 лютого 2021, 09:39

Слідчим суддею Корольовського районного суду м. Житомира 17 лютого 2021 року обрано запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту, який підозрюється у вчиненні злочину, за частиною 3 статті 368 Кримінального Кодексу України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою).

Суд поклав на підозрюваного такі обов’язки: прибувати до слідчого за першою вимогою; не відлучатися цілодобово з місця проживання без дозволу слідчого та суду; носити електронний засіб контролю.

Судом встановлено строк дії покладених на підозрюваного обов’язків до 15.04.2021 (включно).

За даними слідства, заступник структурного підрозділу однієї з військових частин м. Житомира, підозрюється в отриманні неправомірної вигоди за непритягнення солдата строкової служби до дисциплінарної відповідальності.

Санкція частини 3 статті 368 Кримінального кодексу України передбачає покарання у вигляді позбавленням від п’яти до десяти років із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, із конфіскацією майна.

Відповідно до статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.                                                                    

Пресслужба